Mis gibi bir katmere kim hayır diyebilir ki? Yılın son pazar kahvaltısıda #katmerli olsun.
Dile kolay koca bir yılı geride bırakıyoruz.
Eskişehir'in hamarat kadınlarından Havva Hanım yaptı biz afiyetle yedik :) Elinin lezzeti bi başkaydı tadı hala damağımızda. Havva Hanım'a mutfağını ve güzel #tarifini bizimle paylaştığı için teşekkür ederiz.
HAŞHAŞLI KATMER (GÖZLEME)
Malzemeler
- 5 su bardağı Un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar ılık su
- İçine sürmek için
- 1 su bardağı dövülmüş haşhaş ile 1 su bardağı sıvı yağı karıştırın
- 50 gr margarin veya tereyağı(üzerine sürmek için)
Hazırlanışı
- Haşhaşı inceltmek için derince bir kâsede haşhaş ve sıvı yağı karıştırın.
- Yoğurma kabında un, tuz ve aldığı kadar su ile çok katı olmayacak şekilde hamur (kulak memesi kıvamı) yoğurun. Hamur elinizi bırakacak kıvama gelinceye kadar yoğuruyorsunuz.
- Hamuru yoğurduktan sonra dinlenmesi için üstü nemli biz bezle 15 dakika kadar bekletilir.
- Yoğurduğunuz hamurdan limon büyüklüğünde bezeler yapın (bezelerin büyüklüğünü pişireceğiniz tavaya göre ayarlayın).
- Bezeleri yemek tabağı büyüklüğünde açın üzerine haşhaşlı karışımdan sürün.
- Üstüne haşhaş sürdüğünüz bezeyi bıçak yardımıyla 4 eşit parçaya bölün.
- Sonra parçaları üst üste getirin, parçaları aşağıdaki şekildeki gibi rulo yapar gibi katlayın.
- Katladığınız rulo hamuru merdane ile bir tabak büyüklüğünde açın.
- Katmerlerinizi saç veya teflon tavada önlü arkalı pişirin (pişirirken tavaya çok az margarin veya tereyağı sürün).
- Piştikten sonra üzerine tereyağı gezdirerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder