26 Aralık 2015 Cumartesi

Bayat Ekmekli Köfte Kebabı

Bayat Ekmekli  Köfte  Kebabı

Bayat ekmeğin, köfteli iskendere dönüşümü. Ekmek memnun köfte memnun halinden bize afiyetle yemek düşer. 
Sözü kendisine bırakıyoruz.



Malzemeler
  • 300  gr. yağlı kıyma
  • 1 adet orta boy soğan
  •  1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tutam tuz,  1 adet yumurta
  • 4 dilim ekmek (bazlama ekmeğide kullanabilirsiniz)
  • 1 çay bardağı et suyu (isteğe göre 1 adet domates rendeside kullanılabilir)
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı toz biber veya salça
  • Pul biber
  • İnce kıyılmış maydanoz
  • 1 su bardağı krema kıvamında çırpılmış yoğurt
  • 1 diş sarımsak


Hazırlanışı:

1 Ekmekleri minik küpler halinde doğrayın ve fırında hafif kızartın.


2 Kıymayı karıştırma kabına alın,üzerine soğanı rendeleyin, yumurtayı içine kırın ve baharatlarını ekleyip iyice yoğurun.
3 Yoğurduğunuz  kıymadan   ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın  ve  köfteler hazırlayın.
4 Hazırladığınız köfteleri tavaya alın az yağla beraber ısıtılmış tavada  önlü arkalı kızartın.


5 Köfteler kızarırken,tereyağı ayrı bir tavada eritin, hafiften pembeleşmeye  başlayınca toz biberi veya salçayı ekleyip ocaktan alın.

6 Kızarmış ekmek dilimlerini servis tabaklarına paylaştırın. Sıcak et suyunu veya et suyuyla beraber rendelemiş olduğunuz domates püresini ekmeklerin üzerine gezdirin.


7 Yoğurda tuz ve rendelenmiş sarımsak ekleyip yoğurtla buluşturun ve  ekmeklerin üzerine gezdirin.


8 Pişen köfteleri  de  yoğurdun üzerine alın. Eritilmiş tereyağı  gezdirip  ince kıyılmış maydanozla  servis yapın.



Afiyet Olsun,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder