Bayat Ekmekli Köfte Kebabı
Bayat ekmeğin, köfteli iskendere dönüşümü. Ekmek memnun köfte memnun halinden bize afiyetle yemek düşer.
Sözü kendisine bırakıyoruz.
Malzemeler
- 300 gr. yağlı kıyma
- 1 adet orta boy soğan
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tutam tuz, 1 adet yumurta
- 4 dilim ekmek (bazlama ekmeğide kullanabilirsiniz)
- 1 çay bardağı et suyu (isteğe göre 1 adet domates rendeside kullanılabilir)
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı toz biber veya salça
- Pul biber
- İnce kıyılmış maydanoz
- 1 su bardağı krema kıvamında çırpılmış yoğurt
- 1 diş sarımsak
Hazırlanışı:
1 Ekmekleri minik küpler halinde doğrayın ve fırında hafif kızartın.
2 Kıymayı karıştırma kabına alın,üzerine soğanı rendeleyin, yumurtayı içine kırın ve baharatlarını ekleyip iyice yoğurun.
3 Yoğurduğunuz kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve köfteler hazırlayın.
4 Hazırladığınız köfteleri tavaya alın az yağla beraber ısıtılmış tavada önlü arkalı kızartın.
5 Köfteler kızarırken,tereyağı ayrı bir tavada eritin, hafiften pembeleşmeye başlayınca toz biberi veya salçayı ekleyip ocaktan alın.
6 Kızarmış ekmek dilimlerini servis tabaklarına paylaştırın. Sıcak et suyunu veya et suyuyla beraber rendelemiş olduğunuz domates püresini ekmeklerin üzerine gezdirin.
7 Yoğurda tuz ve rendelenmiş sarımsak ekleyip yoğurtla buluşturun ve ekmeklerin üzerine gezdirin.
8 Pişen köfteleri de yoğurdun üzerine alın. Eritilmiş tereyağı gezdirip ince kıyılmış maydanozla servis yapın.
Afiyet Olsun,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder