YENİ YIL KURABİYELERİ
Malzemeler
250 gr Tereyağı
125 gr pudra şekeri
1 adet oda ısısında yumurta
1 çay kaşığı zencefil
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı toz ceviz yada toz fındık
500 -530 gram un
1 çay kaşığı silme kabartma tozu
Hazırlanışı
Oda ısısında tereyağ ve şeker homojen hale gelene kadar mikserle çırpıyoruz.
Yumurta toz ceviz baharatları ilave edip tekrar çırpıyoruz.
Yavaş yavaş unu ve kabartma tozunu ekleyerek hamuru kısa sürede yoğuruyoruz.
Hamuru streçleyerek buzdolabında yarım saat bekletiyoruz.
Hamuru merdane ile 3 mm inceliğinde açarak kalıplarıyla kesiyoruz.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip 170 derecede 12-15 dakika sürede pişiriyoruz.
Pişen kurabiyeleri ızgara üzerinde soğutup şeker hamuruyla süslüyoruz.
Soğuyan kurabiyelerinize şeker hamurunu yapıştırmak için su ile hafif ıslatın aynı şekli verdiğiniz şeker hamurunu kurabiyenize yapıştırın. Şeker hamurunu açmak için hafif nişasta serpip açın.
Afiyet Olsun,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder