Kış çorbasız olur mu?
Havanın kendisini ısıtamayız belki ama içimizi
ısıtacak bir önerimiz var. Mis gibi kokusu mutfağı
sardı bile.
Bir çorba kaynattık size.
Anne eli değdirdik çorbamıza,
biraz reyhan kattık, biraz şehriye attık
içine.
Üzeri için az tereyağıyla kıtır
ekmekler hazırladık.
Biz domatesin kış çorbasını
yaptık :) Sözü çorbamıza bırakıyoruz.
Şehriyeli Domates Çorbası
Malzemeler:
·
3 adet iri domates
·
4 Su bardağı su
·
1 Çorba kaşığı tam buğday unu (besin değeri için tam buğday kullandık, normal unda kullanabilirsiniz.)
·
3 Çorba kaşığı zeytinyağı (arzu ederseniz 2 kaşık
tereyağı da kullanabilirsiniz.)
·
tuz
·
Yarım su bardağı arpa veya tel şehriye
·
1 Tatlı kaşığı salça
·
1 Tatlı kaşığı kurutulmuş reyhan
·
Servis için: isteğe göre kaşar peyniri veya kıtır
ekmek
Yapılışı:
1.
Domatesleri soyup rendeleyin.
2.
Yağı ve unu kısık ateşte kavurun un kokusunu verdikten
sonra isterseniz 1 yemek kaşığı salça ekleyin.
3.
Kavurduğunuz unun üzerine rendelediğiniz domatesleri
ekleyin ve 3 dakika orta ateşte karıştırarak pişirin.
4.
Domateslerin üzerine bardağı suyu ilave edin. Çorba
kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin.
5.
Çorbanızı 5-6 dakika kaynatın, üzerinde oluşan köpüğü
kaşıkla alıp atın. Tencerenizin kapağı açık olsun zira taşabilir.
6.
Daha sonra içine şehriyeleri atın, 8 dakika daha
kaynatın son 2 dakika içine kuru reyhanı ilave edin. Şehriyeleriniz pişmiş ise
ocağı kapatın.
7.
Teflon tavada küp küp kesmiş olduğunuz ekmekleri çok
az tereyağıyla kavurun.
8.
Çorbanızı
kaseye alıp ister kıtır ekmek üstüne isterseniz de kaşar peyniriyle servis
edebilirsiniz.
Afiyet Olsun,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder