Her ne kadar halk arasında
kendisine “karnıbahar” desekte kendisine ''karnabahar'' diye hitap edilmesinden
hoşlanıyor sebzemiz. Sebzemiz bugün bizleri kırmayıp fırına girdi. Pek
lezzetli, pek hafif oldu.
Denedikten sonra kızartma
zahmetiyle uğraşmayacağınızı iddaa ediyoruz.
Fırında Karnabahar tarifi
için sözü kendisine bırakıyoruz.
FIRINDA
KARNABAHAR
Malzemeler
- 1 adet orta
boy karnabahar
- 5 su
bardağı sıcak su
Fırın
sosu için:
- 2 yemek
kaşığı tam buğday un (normal unda olabilir)
- 1 su
bardağı soğuk süt
- 3 yemek
kaşığı zeytinyağı
- 2 çay
kaşığı tuz
- 1 çay
kaşığı karabiber
- Arzu ederseniz 3 yemek kaşığı kadar ufalanmış
ceviz içi
Yoğurt
Sosu için;
- Yarım
demet dereotu
- 2,5 su
bardağı yoğurt
- 1 diş orta
boy sarımsak
Nasıl
Yapılır?
1.
Kök kısmını kesip, öbek öbek ayırdığınız
karnabaharları bol suda yıkadıktan sonra fazla suyunu süzdürün.
2.
Süzdüğünüz karnabaharları haşlamak için derin bir
tencereye alıp su ekleyip 8-10 dakika kadar haşlayın.
3.
Haşlanan karnabaharları süzgeç ile suyunu süzüp soğuması için
bekletin.
4.
Başka bir kapta,
unu, yumurtayı, yağı, karabiberi karıştırın.
5.
Haşlanmış karnabaharları azar azar hazırlamış olduğunuz sosa
bulayarak, pişireceğiniz fırın kabının içine yerleştirin. (Kullanacağınız
tepsinin altına yanmaz kağıt sermenizi öneriyoruz)
6.
200 Derece fırında 15-20 dakika iyice kızarıncaya
kadar pişirin.
Fırından çıkan sıcak karnabaharları,
incecik kıyılmış dereotuyla hazırlanmış yoğurt sosuyla garnitür ya da ana yemek olarak servis
edin.
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder