Şu soğuk havalarda hepimizin enerjiye ihtiyacı var.
Bugün cumartesi, gezip dolaşmak, haftanın yorgunluğunu atmak için enerji gerekiyor. Kendisi size enerji verip mutlu etmek için mutfakta bekliyor. Bir dilim yetmiyor teyitli bilgi :)
Kokusu ve enerjisi tüm hafta sonunuzu sarsın.
Cevizli Kek
Malzemeler
§
3 adet yumurta (Oda sıcaklığında
olmalı )
§
Yarım çay bardağı sıvı yağ
§
2 Yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
§
1 su bardağı toz şeker
§
Yarım su bardağı süt ( Oda sıcaklığında)
§
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz,
§
Yarım çay bardağı kadarda iri dövülmüş ceviz kekin
üstü için
§
1 tatlı kaşığı tarçın (Tarçın
sevmiyorsanız, yarım limon kabuğunun rendesini de kullanabilirsiniz)
§
1 paket kabartma tozu
§
1 paket vanilya
§
2 su bardağı un, (tam buğday unu kullanırsanız kekinizin besin değeri artar, rengi de cezbeder)
Yapılışı;
1. Yumurtaları
karıştırma kabına kırın ve şekeri ekleyip
krema kıvamı alana kadar iyice çırpın.
2. Süt,
erilmiş tereyağı (ılık olmalı) ve sıvı yağı ilave edip çırpmaya
devam edin. Bu şekilde 5 dakika çırpın.
3. Unu
eleyip, kabartma tozu, vanilya ve tarçınla
karıştırıp sıvı karışıma ekleyin ve yavaş
yavaş karıştırıp 7-8 dakika kadar çırpın.
4. Kıvamı
olduktan sonra cevizi ekleyip karıştırın.
5. Güzelce
yağladığınız kek kalıbına hazırladığınız karışımı
boşaltın
6. Keki
boşalttığınız kalıbı önceden 180 derecede ısıttığınız
fırına koyun ve ilk 20 dakika hiç açmadan
pişirin. Fırını açtığınızda ısı kaybı oluyor.
7. 15
dakika daha bekleyip kürdan veya bıçakla kontrol
edip duruma göre pişirebilir veya pişmiş ise fırından alabilirsiniz.
8. Fırından
çıkarttığınız kek hafif ılındıktan sonra servis
tabağına servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder