Vücut direncini
artırmada 5 altın kural
Kış kapıya
dayandı, soğuğun
vücut direncini düşürmesiyle birlikte hastalıklar da çoğalır. Bu
dönemlerde hastalıklardan korunmak için, vücudun doğal savunma sistemini
güçlendirmek gerekir.
Hastalıklara
karşı koruma kalkanı oluşturup vücut direncini artırmak için 5 altın kural;
- Narenciye Tüketin
C vitamini deposu
olarak bilinen portakal, mandalina, limon ve greyfurtu kış aylarında bol bol
tüketmenizde fayda var. Özellikle limon tüketmeye özen göstermelisiniz.
Çorbanıza ve salatalara bol miktarda limon kullanarak faydalanabiliriz
Soğangiller başlı
başına antioksidan
Sarımsağın,
antimikrobiyal özelliğinden dolayı bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Soğanın
da içerdiği allisin ve sülfür bağışıklık sistemini güçlendirir. Yemekleriniz den eksik
etmeyin. Pırasada soğan ailesinden haftada 1 tüketebilirsiniz.
·
Elma ile vitamin
depolayın,
içeriğindeki
E ve C gibi antioksidan vitaminlerle bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara
karşı vücut direncini artırır.
·
Zencefil
ile nefesinizi açın,
Vitamin
ve minarel bakımından zengin olan zencefil aynı zamanda bağışıklık sistemini
güçlendiriyor. Günde 1 fincan tüketmeniz bağışıklık sitemine fayda sağlayacaktır.
·
Yeşil ile
güçlenin,
Taze nane, maydanoz, marul, ıspanak gibi yeşil
sebzelerin tüketilmesi kan akışınızı düzenleyip direncinizi artıracaktır.
Sağlıkla Kalın, Güç sizinle olsun,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder