Bildiğiniz gibi helva yapmak sabır işidir.
Helva ailesinin en sabırsızı kim mi? Cevabınızı duyar gibiyiz :). İrmik helvası hele birde sütlü olunca dahada sabırsız oluyor kendisi.
Hızlıca yapacağınız kokusu mutfağınızı ve ruhunuzu saracak.
Sütlü İrmik Helvası
Malzemeler:
·
1 su bardağı irmik
·
1 su bardağı toz şeker
·
2 su bardağı süt ya da (1 su barağı su+1 su bardağı süt)
·
4 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
·
4 yemek kaşığı çam fıstığı – isteğe göre dövülmüş fındık & ceviz
·
1 Paket Vanilya
·
1 Çay kaşığı Tarçın
Yapılışı:
1. Küçük bir sos
tenceresine sütü ve şekeri koyun, şeker eriyene kadar karıştırarak ısıtın.
Şeker eriyince ocaktan alın.
2. Yayvan bir tencereye
tereyağını koyun ve içine fıstıkları ekleyin. Biraz kavurduktan sonra içine
vanilyayı ekleyin. Fıstıklar ve irmiğin rengi koyulaşana kadar orta ateşte
tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın.
3. İrmikler istediğiniz koyu
renge ulaşınca içine sütü ilave edin. Dikkatli olun yüksek sıcaklıkta
olduğundan sıçrıyor.
4. İrmikler sütü
çekinceye kadar kısık ateşte pişirin.
5. Pilav gibi üzeri göz
göz olunca ocaktan alın ve 1-2 kez karıştırın.
6. Tencerenin kapağı
kapalı olarak 5-7 dakika demlenmesini bekleyin ve ılık servis yapın.
7. İsteyen pişmeye yakın
içine tarçında eklenebilir, veya servis ederken üzerine serpebilirsiniz.
Ağzınızın tadı hiç bozulmasın.
Tatlı tadında kalın,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder