Kış mevsiminde daha çok aklımıza gelen, tarçın kokusuna yenik düştüğümüz bir
efsane.
Haftanın yoğun ritminden
ufak bir salep arası ile çıkıp, tarçın kokusuna
yenik düşerek kendinize vakit ayırmaya ne dersiniz?
Salep molası (1
Kişilik)
Malzemeler
·
1 tatlı kaşığı nişasta
·
1 tatlı kaşığı patates nişastası
·
1 tatlı kaşığı pirinç unu
·
1 su bardağı süt
·
1,5 çorba kaşığı toz şeker
·
Tarçın (istenildiği takdirde)
Hazırlanışı
·
Teflon tencerede nişasta, patates nişastası ve pirinç ununu hafif kavurun.
·
Daha sonra süt ve toz şekeri katın.
·
Boza kıvamına gelene kadar pişirin.
Üzerine de istenildiği takdirde
tarçın serpebilirsiniz.Mutlu anlarınız çoğunlukta olsun,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder