1 Aralık 2015 Salı

Kış Kapıda,Hastalıklara Karşı Hazır mısınız?









Vücut direncini artırmada 5 altın kural

 Kış kapıya dayandı,  soğuğun vücut direncini düşürmesiyle birlikte hastalıklar da çoğalır. Bu dönemlerde hastalıklardan korunmak için, vücudun doğal savunma sistemini güçlendirmek gerekir.
 Hastalıklara karşı koruma kalkanı oluşturup vücut direncini artırmak için 5 altın kural; 

  1.  Narenciye Tüketin

C vitamini deposu olarak bilinen portakal, mandalina, limon ve greyfurtu kış aylarında bol bol tüketmenizde fayda var. Özellikle limon tüketmeye özen göstermelisiniz. Çorbanıza ve salatalara bol miktarda limon kullanarak faydalanabiliriz


   Soğangiller başlı başına antioksidan
Sarımsağın, antimikrobiyal özelliğinden dolayı bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Soğanın da içerdiği allisin ve sülfür bağışıklık sistemini güçlendirir. Yemekleriniz den eksik etmeyin. Pırasada soğan ailesinden haftada 1 tüketebilirsiniz. 

·       Elma ile vitamin depolayın,
içeriğindeki E ve C gibi antioksidan vitaminlerle bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı vücut direncini artırır.


·       Zencefil ile nefesinizi açın,
Vitamin ve minarel bakımından zengin olan zencefil aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Günde 1 fincan tüketmeniz bağışıklık sitemine fayda sağlayacaktır.

·       Yeşil ile güçlenin,
 Taze nane, maydanoz, marul, ıspanak gibi yeşil sebzelerin tüketilmesi kan akışınızı düzenleyip direncinizi artıracaktır.


Sağlıkla Kalın, Güç sizinle olsun,



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder