28 Kasım 2015 Cumartesi

Siz Hiç Uzayıp Giden Mutluluk Gördünüz mü?





EVDE KÜNEFE




Malzemeler
·        250 gr Tel Kadayıf
·        150 gr Tereyağ
·        150 gr Künefe Peyniri
·        1 Kaşık Pekmez (şart değil ama olursa rengi güzel kızarır)
·        Şerbeti:
·        2 Su Bardağı Şeker
·        2 Su Bardağı Su
·        1-2Damla Limon
Hazırlanışı
·        İlk önce şerbeti hazırlıyoruz çünkü künefe sıcak şerbet soğuk olması gerek.
·        Kadayıfı tel tel ayırıp havalandırıyoruz.
·        100 gr Tereyağını eritip kadayıfın üstüne döküp elimizle çok sıkmadan yağı yediriyoruz.
·         Künefe tepsisi veya orta boy bir tavaya (çok çok büyük olmasın) kalan tereyağının yarısını sürüp üzerini pekmezle sıvıyoruz kadayıfın yarısını tavaya yayıyoruz künefe peynirini üzerine yayıp kalan kadayıfı da üzerine yayıp üzerine uygun bir tencereye su koyup ağırlık olarak kadayıfın üzerine oturtup 1-2 saat bekletelim.
·        Ocağın büyük gözünde en kısık ateşte tavayı çevire çevire pişirelim.
·        Bir tarafı pişince bir tepsi yada tabak yardımıyla çevirip tavaya kalan tereyağı da sürüp künefenin diğer tarafını pişiriyoruz.
·        Bir tabağa alıyoruz ve üzerine hazırladığımız şerbeti hemen döküp soğutmadan yiyoruz.

Afiyet Olsun
Püf Noktalar:
Hemen yenmeyecekse şerbeti daha sonra dökülür. Künefe piştikten 1 dakika sonra şerbeti dökülür ve şerbet oda sıcaklığında soğuk olmalıdır.

Künefe, tuzsuz künefe peynirinden yapılır. Bulamazsanız  eğer dil peyniri ile yapabilirsiniz ama aynı tadı vermeyecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder