2 Aralık 2015 Çarşamba

Hem Hafif Hemde Çok Lezetli

Her ne kadar halk arasında kendisine “karnıbahar” desekte kendisine ''karnabahar'' diye hitap edilmesinden hoşlanıyor sebzemiz. Sebzemiz bugün bizleri kırmayıp fırına girdi. Pek lezzetli, pek hafif oldu.



Denedikten sonra kızartma zahmetiyle uğraşmayacağınızı iddaa ediyoruz.

Fırında Karnabahar tarifi için sözü kendisine bırakıyoruz.   


FIRINDA KARNABAHAR


Malzemeler
  • 1 adet orta boy karnabahar
  • 5 su bardağı sıcak su
Fırın sosu için:
  • 2 yemek kaşığı tam buğday un (normal unda olabilir)
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Arzu ederseniz 3 yemek kaşığı kadar ufalanmış ceviz içi
Yoğurt Sosu için;
  • Yarım demet dereotu
  • 2,5 su bardağı yoğurt
  • 1 diş orta boy sarımsak
Nasıl Yapılır?
1.              Kök kısmını kesip, öbek öbek ayırdığınız karnabaharları bol suda yıkadıktan sonra fazla suyunu süzdürün.


2.              Süzdüğünüz karnabaharları haşlamak için derin bir tencereye alıp su ekleyip 8-10 dakika kadar haşlayın.
3.              Haşlanan karnabaharları  süzgeç ile suyunu süzüp soğuması için bekletin.
4.              Başka bir kapta,  unu, yumurtayı, yağı, karabiberi karıştırın.

5.              Haşlanmış karnabaharları  azar azar hazırlamış olduğunuz sosa bulayarak,       pişireceğiniz fırın kabının içine yerleştirin. (Kullanacağınız tepsinin altına yanmaz kağıt sermenizi öneriyoruz)

6.              200 Derece fırında 15-20 dakika iyice kızarıncaya kadar pişirin.


  Fırından çıkan sıcak karnabaharları, incecik kıyılmış dereotuyla hazırlanmış yoğurt sosuyla  garnitür ya da ana yemek olarak servis edin.


Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme