3 Aralık 2015 Perşembe

İçinizi Isıtacak Bir Önerimiz Var!

Kış çorbasız olur mu? 
 Havanın kendisini ısıtamayız belki ama içimizi ısıtacak  bir önerimiz var. Mis gibi kokusu mutfağı sardı bile.
Bir çorba kaynattık size.
Anne eli değdirdik çorbamıza, biraz  reyhan kattık, biraz şehriye attık içine.
Üzeri için az tereyağıyla kıtır ekmekler hazırladık.
 Biz domatesin kış çorbasını yaptık :) Sözü çorbamıza bırakıyoruz.

 Şehriyeli Domates Çorbası



Malzemeler:

·        3 adet iri domates
·        4 Su bardağı su
·        1 Çorba kaşığı tam buğday unu (besin değeri için tam buğday kullandık, normal unda kullanabilirsiniz.)
·        3 Çorba kaşığı zeytinyağı (arzu ederseniz 2 kaşık tereyağı da kullanabilirsiniz.)
·        tuz
·        Yarım su bardağı arpa veya tel şehriye
·        1 Tatlı kaşığı salça
·        1 Tatlı kaşığı kurutulmuş reyhan
·        Servis için: isteğe göre kaşar peyniri veya kıtır ekmek

Yapılışı:

1.     Domatesleri soyup rendeleyin.
2.     Yağı ve unu kısık ateşte kavurun un kokusunu verdikten sonra isterseniz 1 yemek kaşığı salça ekleyin.

3.     Kavurduğunuz unun üzerine rendelediğiniz domatesleri ekleyin ve 3 dakika orta ateşte karıştırarak pişirin.

4.     Domateslerin üzerine bardağı suyu ilave edin. Çorba kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin.
5.     Çorbanızı 5-6 dakika kaynatın, üzerinde oluşan köpüğü kaşıkla alıp atın. Tencerenizin kapağı açık olsun zira taşabilir.

6.     Daha sonra içine şehriyeleri atın, 8 dakika daha kaynatın son 2 dakika içine kuru reyhanı ilave edin. Şehriyeleriniz pişmiş ise ocağı kapatın.

7.     Teflon tavada küp küp kesmiş olduğunuz ekmekleri çok az tereyağıyla kavurun.


8.      Çorbanızı kaseye alıp ister kıtır ekmek üstüne isterseniz de kaşar peyniriyle servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme