8 Aralık 2015 Salı

Hazımsızlığa Karşı 5 Doğal Çözüm!








Hazımsızlık özellikle yemek yendikten sonra ortaya çıkan, karın boşluğunda tüketilen yiyeceklerin sindirimi anında meydana gelen rahatsızlık hissi. Yemeği fala kaçırdığımız zamanlarda yaşamayanımız yok bu hissi.
Yemekten sonra , şişkinlik, mide yanması, geğirme ve mide ağrısı yaşıyorsanız aşağıdaki önerilerimiz sizin için.

Hazımsızlık için doğal 5 çözüm.

Zencefil: Çok eski yıllardan bu güne kadar mide problemlerinde yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Zencefil çay şeklinde hazırlanarak hazımsızlığa karşı gün içinde 2 fincan kadar içilebilir. Zencefil çayı mide fonksiyonlarını düzenleyerek mide de oluşan problemlerin giderilmesini sağlar.
Rezene Çayı:  Mide problemlerine karşı kullanılan etkili yöntemlerden biridir. Mide ve bağırsak şikayetlerini gidermek için rezene çayından faydalanabilirsiniz.Rezene demlenerek gün içinde 2 bardak içilebilir.
Rezene Tohumları: Düzenli olarak yemeklerden sonra rezene çiğnendiğinde hem ağız kokusu hem de mide gazı şikâyeti giderilebilir.

Melisa Çayı: Melisanın hazımsızlığa karşı çok faydalı, mide rahatsızlıklarını azaltmada,

sindirim sorunlarına karşı ve gaz giderici olarak kullanılıyor. Hazımsızlıktan yakınıyorsanız, 

4 çay kaşığı kuru melisa yaprağıyla demlediğiniz çaydan günde 2 fincan için.

Su: Bitkisel çayların haricinde bol su tüketmek bağırsak ve mide fonksiyonlarını düzenlemek için etkili olur. Su her derde deva bir mineral kaynağıdır. Gün içinde herkesin en az 2 litre su tüketmesi önerilmektedir. Bitki çayları, meyve suları ya da diğer içecekler kesinlikle suyun yerini tutmaz.


Sağlıklı Kalın,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder