8 Aralık 2015 Salı

1 tabak sadece 160 kalori!




1 tabak sadece 160 kalori!
Bu kadar vitamin dolu olup bu kadarda hafif olunur mu? Pırasa dertlere deva oluyor.
Nasıl mı?
Soğan ve Sarımsakla yakın akraba oluyor kendileri. Güçlü bir antioksidan kaynağı, bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
1 Porsiyon pırasa kanın pıhtılaşmasında önemli olan K vitamininin yaklaşık %30 unu, mangenez ihtiyacının %13 ü C vitamini ihtiyacının da %6' sını karşılıyor. İçerdiği yüksek besin lifi ile sindirimi de düzenliyor.
İçinde bulunan gallik asit güçlü bir antioksidan olduğunda yaşlanmayı geciktiriyor,kansere karşıda koruyor.
Pırasanın tek dezavantajı yüksek oranda sodyum içermesi. Tükettiğiniz sodyum oranına dikkat ediyorsanız aşırı pırasa yememelisiniz.

Zeytinyağlı Pırasa

Malzemeler:
·        5 – 6 sap pırasa,
·        3 adet havuç,
·        1 Küçük Soğan
·        1 Kaşık salça, (Salçalı seviyorsanız)
·        4 Adet tane karabiber
·        1 çay bardağı zeytinyağı,
·        1 çay bardağı pirinç,
·        Yarım limonun suyu,
·        1 tatlı kaşığı tuz,
·        1 tatlı kaşığı şeker,
·        4 su bardağı su

Hazırlanışı;

·        Pırasanın üst kabuk olan ilk katınız soyup atalım. Pırasayı yıkayıp
iki parmak kalınlığında doğrayalım.
·        Havuçların da kabuklarını soyup, yıkayıp halka şeklinde doğrayalım.Havuçların kararmaması için çeyrek limon sıktığımız ve az tuz kattığımız suda bekletmeliyiz.
·        Pirinçlerimizi de soğuk suda yıkayıp ve suyunu süzüp bir kenarda bekletelim.
  • Tencereye zeytinyağını alıp kızdırın soğan ve havuçları 5 dakika kadar kavurun.  Salça kullanacaksanız salçayı da bu sırada ekleyebilirsiniz.
  • Daha sonra pırasayı da ekleyip 1 dakika kavuruyoruz.
  • Tuz, şeker,  tane karabiber, su ekleyip tenceremizi kapatıyoruz.  yaklaşık 10 dakika  pişiriyoruz. Havuç ve pırasalarımız yumuşamaya başladığında limon ve pirinci ilave ediyoruz. Pirinçlerimiz iyice şişinceye kadar pişiriyor, pişince ocağımızı kapatıyoruz.
 Yemeğimiz biraz dinlendikten sonra servise hazır.
Afiyet Olsun,





Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme