28 Kasım 2015 Cumartesi

Evde Akşam Pizza Partisi Var!





Gün nasıl geçiyor bilemeyiz ama lezzet dolu bir akşam seni bekliyor.
Evde akşam #pizza partisi var. 30 dakikada hazır olmayabilir ama , bol malzemeli ve her dilimi ücretsizdir :)

Ev Yapımı Pizza



Ev Yapımı Pizza Malzemeleri:
§  4 Su bardağı un
§  1 Çay bardağı sıvıyağ
§  1 Paket yaş maya
§  Bir miktar tuz
Sos için:
§  2 yemek kaşığı domates salçası
§  2 Yemek kaşığı sıvı yağ
§  1 çorba kaşığı kekik
§  Pul biber ve karabiber
§  1 Çay bardağı su
Üst malzemeler:
§  10 Dilim sucuk
§  2 Adet Sosis
§  Siyah zeytin ve yeşil zeytin
§  Tane mısır
§  Kurutulmuş domates
§  Kaşar peynir
§  Mantar
§  Herhangi bir sınırlama yok, canınız nasıl çekerse, damak tadınıza uygun istediğiniz üst malzemeleri kullanabilirsiniz.
Ev Yapımı Pizza Tarifi Hazırlanışı:


1) Hamurun hazırlanışı:
Küçük bir kase içinde yaş mayayı çok az su ile karıştırıp eritin. Ilık su kullanırsanız daha rahat eritirsiniz. Ardından unu yoğurma kabınıza alıp ortasını havuz şeklinde açın. Erittiğiniz mayayı bu orta kısma döküp unun kenarlarına hafif tuz serpiştirin. Sıvı yağı da ilave ettikten sonra yoğurmaya başlayın. Hamur toplanmaya başladığında çok sert olursa hafif su katabilirsiniz. Eğer suyu fazla kaçırırsanız biraz daha un ilave edebilirsiniz.
Püf nokta: hamur ne çok sert neden çok yumuşak olmayacak. Kulak memesi kıvamında olmalı.
Yoğurma işlemi bitince kabarması için 10 dakika kadar kap içinde dinlenmeye alın. Kabın üzerini bir bezle kapatabilir yada sitreç sarabilirsiniz.
2) Sosun hazırlanışı ve üst malzemelerin doğranması:
Orta boy bir kap içinde salça, sıvıyağ, tuz ve baharatları kıvam alana kadar karıştırın. (Eğer isterseniz sos yerine ketçapda kullanabilirsiniz) Sosu hazır ettikten sonra listedeki malzemeleri dilimleyin. İster küp küp, ister yarım ay şeklinde. Nasıl arzu ederseniz o şekilde doğrayabilirsiniz.
3) Şekil verme işlemi:
Mayası gelmiş hamuru 2 eşit parçaya bölün. Hamurları açacağınız tezgahın üzerine hafif un serpiştirin ve merdane ile her ikisine de (ister yuvarlak ister kare şeklinde) şekil verin.
Şekil verme işlemi bitince pişirme tepsilerinizin altlarını yağlayın yada yağlı kağıt serip hamurlarınızı tepsilerinize yerleştirin. Eğer 2 seferde ayrı ayrı pişirmek istemiyorsanız hamuru hiç bölmeden büyük bir tepside tek seferde işleyip pişirebilirsiniz. Burda karar sizin. İster 2 seferde bitirin ister tek.
Bu arada hamuru açarken elinizle son düzeltmeleri, genişletmeleri ve kenarlarına parmağınızla köşe yapmayı da ihmal etmeyin. Aslında merdane yerine elinizle açarsanız pizzanızın görünümü daha güzel olur.
4) Ön pişirme işlemi:
Hamuru boş haldeyken (malzemesiz) 180 derecelik fırında 4 5 dakika kadar ön pişirme yapın. Yani boş vaziyette fırına salın ve çıkarın. Bu pizzanın dağılmamasını ve daha çıtır olmasını sağlayacaktır.
5) Malzemelerin dizilimi ve tam pişirme işlemi
Ön pişirme yaptığınız hamuru fırından çıkarır çıkarmaz üzerine sosu döküp güzelce yayın. Ardından üzerine önce kaşar peyniri, ardından diğer üst malzemeleri serip 180 derelik fırına tekrar atın. Üst malzemeler piştiğinde ev yapımı pizzamız servise hazırdır.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder