27 Kasım 2015 Cuma

Mucize Lokumlar



Bakmaya doyamadınız değil mi?

Bu akşam yaparsanız yarın iş yerinde mucizeler yaratabilir bu lokumlar.
İş yerinde oflayanlara, bitmek bilmeyen işlere iyi gelir. Patrona ikram ederseniz maaşa zam bile yaptırıyor.  Bizden söylemesi, sizden denemesi :) #LezzetiBiBaşka

İrmikli Lokum 


Malzemeler
• 130 gram irmik (8 yemek kaşığı)
• 250 gram toz şeker (1,5 su bardağı)
• 600 ml. süt (3 su bardağı)
• 100 gram süt tozu (tepeleme 5 yemek kaşığı)
• Yarım limon kabuğu rendesi


Üzeri İçin
• 1 su bardağı rendelenmiş Hindistan cevizi
• 1 tatlı kaşığı toz tarçın
• 30 adet fındık





Hazırlanışı


Bir tencereye irmik, toz şeker, limon kabuğu rendesi ve sütü koyun ve orta ateşte kaynayana kadar karıştırın.


Ocaktan aldığınız muhallebi karışımını soğuması için bekletin. Yaklaşık yarım saat sonra süt tozunu ilave edin ve karışım bütünleşene kadar çırpın.
Hazırlamış olduğunuz muhallebiyi soğuması için ağzı kapalı olarak buzdolabında iki saat kadar bekletin.


Ellerinizi sık sık ıslatarak soğuyan karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde yuvarlayın.


İki ayrı tabağa rendelenmiş Hindistan cevizini paylaştırın. Tabaklardan birine tarçın ekleyin ve karıştırın. İrmik toplarının yarısını sadece Hindistan cevizine, diğer yarısını da Hindistan cevizi-tarçın karışımına bulayın.


Servis tabağına aldığınız topların ortalarına birer fındık veya badem yerleştirin ve hafifçe bastırarak lokum şekli almasını sağlayın.


Afiyet Olsun,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme