15 Aralık 2015 Salı

Pilavdan Ana Yemek Yapmak (Nohutlu Pilav)


NOHUTLU PİLAV 

Kim demiş pilavdan ana yemek olmaz diye, nohutlu pilavı ana yemek yaptık. 
Nasıl tane tane olunur ve lezzeti damakta kalacak şekilde püf noktalarıyla anlattık. Haftaya pilav ile başladık, hepimize nefis bir hafta olsun :)






Malzemeler:


  • 2 Su bardağı pilavlık baldo pirinç
  • 2 Su bardağı Ilık Su
  • 3 Yemek kaşığı tereyağı veya margarin
  • 1.5 Su Bardağı Haşlanmış Nohut
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 Kaşık zeytinyağı
  • 1 Çay bardağı tavuk suyu
  • 1.5  Su bardağı haşlanmış tavuk göğsü

En önemli püf noktaları

  • Pilav için ayrılan pirinci 10- 15 dakika önceden  biraz tuz ve 2-3 damla limon damlattığımız sıcak suda  bekletip, sonrasında suyunun süzüp bekletilmesi
  • Pilav’ın  damaklarda muhteşem bir lezzet bırakması için tereyağı kullanmanız,
  • Pirinçleri ve yağı beraber pirinçler şeffaf oluncaya kadar  kavurmanız,
  • Pilav pişmeye başlarken 1 kaşık zeytinyağı pilavın altının yapışmamasını,
  • Pilav kaynamaya başlayınca altı kısılarak orta hararetle pişirilmesi,
  • Pilav piştikten sonra bez veya kağıt havlu  örtülüp 10 dakika dinlendirmeniz,
  • Haşlanmış tavuk göğsü etlerini, didikleyip bir teflon tavada az tereyağı ve az karabiber ile hafif kızarıncaya kadar kavurmanızı damaklarda iz bırakan bir lezzet sağlayacaktır.

Gelelim Pilavımızın Yapılışına,

  • Tuzlu ve limonlu suda beklettiğimiz pirincimizi, iyice suyunu süzüyoruz.
  • Tereyağını eritip pirinçler tane tane oluncaya kadar 5 dakika kadar kavuruyoruz, tereyağını yakmamaya dikkat edin.

  • İyice kavrulan pirince nohutları, tuzu, tavuk suyunu, ve 2 su bardağı suyu ekliyoruz.

  • Önce yüksek ateşte kaynatın, kaynadıktan sonra altını kısarak kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
  • Tamamen suyunu çektikten sonra pilavın altını kapatıp, üstüne kağıt havlu veya ince bize bez koyup dinlendirmeye bırakıyoruz.
  • Pilavımız dinlenirken, bir teflon tavada içine biraz tereyağı eritip içine didiklediğimiz tavuk göğüslerini ekleyip, hafif kızarıncaya kadar kavuruyoruz.

  • Dinlenen pilavımızı üstüne tavukları ekleyip servis yapıyoruz.






Afiyet Olsun,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder