27 Aralık 2015 Pazar

Kahvaltıda Haşhaşlı Katmer (Gözleme) Var!

Merhaba,

Mis gibi bir katmere kim hayır diyebilir ki? Yılın son pazar kahvaltısıda #katmerli olsun.
Dile kolay koca bir yılı geride bırakıyoruz.
Eskişehir'in hamarat kadınlarından Havva Hanım yaptı biz afiyetle yedik :)  Elinin lezzeti bi başkaydı tadı hala damağımızda. Havva Hanım'a mutfağını ve güzel #tarifini bizimle paylaştığı için teşekkür ederiz.







HAŞHAŞLI KATMER (GÖZLEME)


Malzemeler


  • 5 su bardağı Un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar ılık su
  • İçine sürmek için
  • 1 su bardağı dövülmüş haşhaş ile 1 su bardağı sıvı yağı karıştırın
  • 50 gr margarin veya tereyağı(üzerine sürmek için)


Hazırlanışı
  • Haşhaşı inceltmek için derince bir kâsede haşhaş ve sıvı yağı karıştırın.

  • Yoğurma kabında un, tuz ve aldığı kadar su ile çok katı olmayacak şekilde hamur (kulak memesi kıvamı) yoğurun. Hamur elinizi bırakacak kıvama gelinceye kadar yoğuruyorsunuz.


  • Hamuru yoğurduktan sonra dinlenmesi için üstü nemli biz bezle 15 dakika kadar bekletilir.
  • Yoğurduğunuz hamurdan limon büyüklüğünde bezeler yapın (bezelerin büyüklüğünü pişireceğiniz tavaya göre ayarlayın).

  • Bezeleri yemek tabağı büyüklüğünde açın üzerine haşhaşlı karışımdan sürün. 

  • Üstüne haşhaş sürdüğünüz bezeyi bıçak yardımıyla 4 eşit parçaya bölün.

  • Sonra parçaları üst üste getirin, parçaları aşağıdaki şekildeki gibi rulo yapar gibi katlayın.

  • Katladığınız rulo hamuru merdane ile bir tabak büyüklüğünde açın. 

  • Katmerlerinizi saç veya teflon tavada önlü arkalı pişirin (pişirirken tavaya çok az margarin veya tereyağı sürün).

  • Piştikten sonra üzerine tereyağı gezdirerek servis yapabilirsiniz.



Afiyet Olsun,




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder