Enerji Kaynağı : Barbunya
Tam bir protein deposu olan fasulye A, B9 ve C vitamini ile demir ve magnezyum mineralleri açısından zengindir.
Vücuda güç ve enerji vererek, bedensel ve zihinsel yorgunluğu giderir. Ayrıca, B5 vitamini ve kalsiyum içerir. Lif açısından da zengindir.
Kalorisi düşük faydası büyük :) daha ne olsun.
Zeytinyağlı Barbunya
Malzemeler
- 500 gr. taze barbunya (yazın alıp dondurucuya koyduklarımız :))
- 1 adet soğan
- 2 adet havuç (küp doğranmış)
- 2 adet patates (küp doğranmış)
- 4 adet domates (domates sosuda kullanabilirsiniz)
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 3 su bardağı su
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- 1 Adet kırmızı biber
- Yarım demet maydanoz
Yapılışı
Düdüklü tencereye zeytinyağını ekleyin ve ısınınca soğanları ekleyip hafif kavurun.
Salçayı ekleyerek kavurmaya devam edin. Salçanın kokusu çıktıktan sonra 2 adet domatesi, havucu, barbunyayı, kırmızı biberi ve patatesi ekleyip 3-4 dakika kavurun.
Sarımsağı, su, şeker, tuz ve karabiberi ekleyip düdüklünün kapağını kapatıp 15 dakika pişirin.
Süre bütünce kapağını açın ve 1 adet küp doğranmış domatesi ekleyin ve dinlendirin.
Üzerine maydanoz serperek servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder