1 tabak sadece 160 kalori!
Bu kadar vitamin dolu olup bu kadarda hafif olunur mu? Pırasa dertlere deva oluyor.
Nasıl mı?
Soğan ve Sarımsakla yakın akraba oluyor kendileri. Güçlü bir antioksidan
kaynağı, bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
1 Porsiyon pırasa kanın pıhtılaşmasında önemli olan K vitamininin
yaklaşık %30 unu, mangenez ihtiyacının %13 ü C vitamini ihtiyacının da %6' sını
karşılıyor. İçerdiği yüksek besin lifi ile sindirimi de düzenliyor.
İçinde bulunan gallik asit güçlü bir antioksidan olduğunda yaşlanmayı
geciktiriyor,kansere karşıda koruyor.
Pırasanın tek dezavantajı yüksek oranda sodyum içermesi.
Tükettiğiniz sodyum oranına dikkat ediyorsanız aşırı pırasa yememelisiniz.
Zeytinyağlı Pırasa
Malzemeler:
·
5 – 6 sap
pırasa,
·
3 adet
havuç,
·
1 Küçük
Soğan
·
1 Kaşık
salça, (Salçalı seviyorsanız)
·
4 Adet tane
karabiber
·
1 çay
bardağı zeytinyağı,
·
1 çay
bardağı pirinç,
·
Yarım
limonun suyu,
·
1 tatlı
kaşığı tuz,
·
1 tatlı
kaşığı şeker,
·
4 su bardağı
su
Hazırlanışı;
·
Pırasanın
üst kabuk olan ilk katınız soyup atalım. Pırasayı yıkayıp
iki parmak kalınlığında doğrayalım.
iki parmak kalınlığında doğrayalım.
·
Havuçların da
kabuklarını soyup, yıkayıp halka şeklinde doğrayalım.Havuçların kararmaması
için çeyrek limon sıktığımız ve az tuz kattığımız suda bekletmeliyiz.
·
Pirinçlerimizi
de soğuk suda yıkayıp ve suyunu süzüp bir kenarda bekletelim.
- Tencereye
zeytinyağını alıp kızdırın soğan ve havuçları 5 dakika kadar kavurun. Salça kullanacaksanız salçayı da bu
sırada ekleyebilirsiniz.
- Daha
sonra pırasayı da ekleyip 1 dakika kavuruyoruz.
- Tuz, şeker, tane karabiber, su ekleyip tenceremizi
kapatıyoruz. yaklaşık 10
dakika pişiriyoruz. Havuç ve
pırasalarımız yumuşamaya başladığında limon ve pirinci ilave ediyoruz.
Pirinçlerimiz iyice şişinceye kadar pişiriyor, pişince ocağımızı
kapatıyoruz.
Yemeğimiz
biraz dinlendikten sonra servise hazır.
Afiyet Olsun,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder