6 Kasım 2015 Cuma

Tatlıların En Sabırsızı Kim?

Merhaba,

Bildiğiniz gibi helva yapmak sabır işidir.

Helva ailesinin en sabırsızı kim mi? Cevabınızı duyar gibiyiz :). İrmik helvası hele birde sütlü olunca dahada sabırsız oluyor kendisi.

Hızlıca yapacağınız kokusu mutfağınızı ve ruhunuzu saracak. 


Sütlü İrmik Helvası


Malzemeler:
·        1 su bardağı irmik
·        1 su bardağı toz şeker
·        2 su bardağı süt ya da (1 su barağı su+1 su bardağı süt)
·        4 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
·        4 yemek kaşığı çam fıstığı – isteğe göre dövülmüş fındık & ceviz
·        1 Paket Vanilya
·        1 Çay kaşığı Tarçın
Yapılışı:
1.     Küçük bir sos tenceresine sütü ve şekeri koyun, şeker eriyene kadar karıştırarak ısıtın. Şeker eriyince ocaktan alın.
2.     Yayvan bir tencereye tereyağını koyun ve içine fıstıkları ekleyin. Biraz kavurduktan sonra içine vanilyayı ekleyin. Fıstıklar ve irmiğin rengi koyulaşana kadar orta ateşte tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın.



3.     İrmikler istediğiniz koyu renge ulaşınca içine sütü ilave edin. Dikkatli olun yüksek sıcaklıkta olduğundan sıçrıyor.
4.     İrmikler sütü çekinceye kadar kısık ateşte pişirin.
5.     Pilav gibi üzeri göz göz olunca ocaktan alın ve 1-2 kez karıştırın.
6.     Tencerenin kapağı kapalı olarak 5-7 dakika demlenmesini bekleyin ve ılık servis yapın.
7.     İsteyen pişmeye yakın içine tarçında eklenebilir, veya servis ederken üzerine serpebilirsiniz.

Ağzınızın tadı hiç bozulmasın.

Tatlı tadında kalın,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme