17 Kasım 2015 Salı

Kraliçeyi Soğanla mı Yoksa Turşuyla mı İstersiniz?





Hafta uzun, Pazartesiden enerjiyi depolamak lazım. Ona protein aleminde enerji  kraliçesi diyorlar.
Pazartesi menüsünde kraliçeye yer verdik.

Kraliçeyi soğanla mı yoksa turşuyla mı istersiniz karar veremedik onu size bıraktık.

Etli Kuru Fasulye

Malzeme
• 2 Su bardağı kuru fasulye
• 200 gr Kuşbaşı et
• 1 Baş büyük kuru soğan
• 1 Yemek kaşığı tepeleme domates salçası
• 1 Yemek kaşığı tepeleme biber salçası
• 1 Yemek kaşığı tereyağı
• 2 Adet kurutulmuş domates
• 3 Adet Sivri Biber
• 3 Yemek kaşığı mısırözü yağ
•  Damak tadınıza göre tuz ve baharatlar
• su
Hazırlanışı
1. Öncelikle kuru fasulyeyi pişireceğiniz gün,bir kaç saat evvelinden,ayıklayıp yıkadığınız kuru fasulyeyi 1.5 litre su ile 10 dakika kadar haşlayıp kapağı kapalı bir şekilde demlendirin.
2. Tencereye kuşbaşı etleri, 1,5 su bardağı suyu koyalım ve etler suyunu çekene kadar pişirelim. Etler haşlandıktan suyunu çektikten sonra, üzerine sıvı yağı ilave edip kavuralım.
3. Soğanı ince ince doğrayıp içine ilave edelim ve kavuralım. Sonra küp doğradığımız kuru domatesi, doğradığımız sivri biberleri, tereyağını ve salçaları ilave edelim ve  kavuralım.
4. Daha sonra haşlanmış fasulyeleri, tuzu ve karabiberi ilave edelim ve karıştıralım.
5. 30 Dakika kapalı bir tencerede  kaynatalım. Fasulye çeşidine göre daha fazla kaynatmanız gerekebilir. Tadarak pişme süresine karar verebilirsiniz.

Afiyet Olsun,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder